Širimo nasmehe, ne okužbe - Pomoč pri nakupu in dostavi osnovnih potrebščin

15. marec 2020

V času epidemije je še posebej ključno, da ohranimo medsebojno solidarnost in pripravljenost pomagati.

V Petki za nasmeh zato organiziramo pomoč pri nakupu in dostavljanju osnovnih živil in potrebščin starostnikom in drugim, za katere se predvideva, da bi jim okuženost s koronavirusom lahko povzročila resne zdravstvene težave (kronične bolezni), in ki nimajo nikogar, ki bi jim lahko pomagal.

Pomoč bo trenutno zagotavljalo 10 prostovoljk in prostovoljcev, in sicer v Ljubljani, Mariboru (Koroška vrata), Postojni, na Osrednjem Gorenjskem (Škofja Loka in Kranj z okolico) in na Obali. Območja bomo širili skladno s potrebami. Če potrebujete pomoč, nam to skupaj s kontaktnimi podatki sporočite na info@petkazanasmeh.si. Če nimate dostopa do elektronske pošte, nam lahko pišete na vseh družbenih omrežjih ali pokličete na 040888886. Na vsa sporočila in klice bomo odgovorili v čim krajšem času.

Če bi se želeli pridružiti ekipi prostovoljcev, izpolnite obrazec na povezavi: https://forms.gle/eQKbvqbrnW79S8tc7. Nadaljnja navodila in smernice boste prejeli po prijavi. Seveda ne smemo pozabiti na preprečevanje možnosti okužbe - zato pred prijavo razmislite, ali bi vaše sodelovanje lahko ogrozilo vaše zdravje ali zdravje vaših najbližjih.

Petka za nasmeh v številkah

11

Let

600+

Petkarjev

60

Šol

1000+

Otrok

750.000,00 EUR

Donacij