O nas

Podatki o društvu

Naziv
Dobrodelno društvo Petka za nasmeh
Naslov
Na Herši 15, 1000 Ljubljana
TRR
Addiko Bank d.d.
SI56 3300 0000 5951 717
Sparkasse d.d.
SI56 3400 0102 0566 464
Davčna številka
17053102
Matična številka
4052587000
Predsednik društva
Milan Jakopovič
Podpredsednik društva
Rok Usenik

Kontaktni podatki

Pisarna

Grablovičeva 28, 1000 Ljubljana

(delovni čas po dogovoru)

Email

info@petkazanasmeh.si

Telefoni

040 237 611 (Rok)

Socialni profili

Poslanstvo

Dobrodelno društvo »Petka za nasmeh« sestavlja skupina posameznikov s skupno željo – pomagati vsem, ki so zaradi spleta okoliščin prikrajšani za tisto, kar bi moralo biti samoumevno – topel obrok, varen dom in dostojno življenje.

Začetki

Ideja, ki je prerasla v dejanje, se je utrnila Milanu Jakopoviču. Ob gledanju enega izmed številnih prispevkov o socialnih stiskah otrok, se je domislil preprostega načina, kako lahko vsak, že z majhnim vložkom, sodeluje pri ustvarjanju lepšega sveta. Ideja je bila hkrati transparentna in je onemogočala, da bi se zbrana sredstva porabila za karkoli drugega. Skupaj z dobro prijateljico Mojco Gal in skupino posameznikov, ki so ga usmerjali in vodili do cilja, je sestavil preprost sistem – vsak, ki se odloči za mesečno donacijo v višini 5 evrov, s svojim prispevkom pomaga pri poravnavi stroškov šolske prehrane otrok, ki potrebujejo pomoč. Ko je ideja o dobrodelnosti delala prve korake, mu je pot prekrižal Rok Usenik, danes podpredsednik dobrodelnega društva. Sodelovanje in velika želja »pomagati čim večjemu številu otrok« je privedla do ustanove dobrodelnega društva Petka za nasmeh. Društvo je tako postalo finančno samostojno, pridobilo številne nove donatorje, ki so omogočili kritje celotnih šolskih stroškov, kot so izleti, vstopnine, šolske potrebščine in obšolske dejavnosti. Vse to, kar počnemo še danes.

Ker pa so v življenju edina stalnica spremembe, smo se odločili, da skušamo pomagati vsakemu, ki potrebuje pomoč. V delu je kar nekaj projektov, s katerimi bi želeli nadaljevati naše poslanstvo – nahraniti lačna usta in z nasmehom polepšati svet.

Vizija

Osnovna dejavnost ostaja pomoč otrokom, ki so zaradi stiske staršev ali skrbnikov prikrajšani za topel obrok in ostale šolske aktivnosti. Ker pa se na društvo obrača vedno več družin, posameznikov in starostnikov, smo se odločili, da prisluhnemo vsakemu, ki potrebuje našo pomoč. V prihodnosti se bomo zato trudili, da nahranimo čim več lačnih ust in poskrbimo za dostojno življenje ljudi, ki so se znašli v stiski.

Ekipa

Milan Jakopovič

Oče in ustanovitelj društva, človek tisočerih idej in tisti, na katerega se morate obrniti, ko iščete nasvet, idejo in sodelovanje. Z veseljem bo prisluhnil in se odzval.

Rok Usenik

Soustanovitelj društva, ki želi pomagati vsakemu, ki mu življenje ni prizaneslo. Dobra dušica, ki v našem društvu skrbi za finance in vse, kar je povezano s številkami.

Maša Gril

V nenehnem iskanju rešitev prevzema skrb za projekte Pomoč starejšim. Če bi v navpični steni El Capitana na vrhu stal osamljen in pomoči potreben starostnik, bi preplezala tudi to.

Urška Honzak

Nepogrešljiva je pri organizaciji dela. Posamezne dele sestavi v celoto in poskrbi za urejenost našega delovanja. Ob vsem tem skrbi tudi za vso komunikacijo preko družbenih omrežij.

Simon Ugovšek

Glavca in tisti, ki naše želje iz papirja uspešno prenese na spletno stran. Programerski jezik mu teče hitreje kot padajo popite kave v naši pisarni.

Postani član ekipe

Vedno smo veseli novih poznanstev in oseb, ki bi želele pomagati s svojimi idejami, izkušnjami in z željo, da združimo moči in nekomu polepšamo dan. Če bi se tudi vi radi pridružili naši mali, a velikosrčni ekipi, nam pišite na info@petkazanasmeh.si in z veseljem se vam bomo oglasili ter vas povabili na kavo in klepet.

Petka za nasmeh v številkah

11

Let

600+

Petkarjev

60

Šol

1000+

Otrok

750.000,00 EUR

Donacij