Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

Pomoč starejšim

Želimo si, da bi bila starost lepa za vse. Vendar se vedno več starejših sooča z revščino. Revščina pa pomeni socialno izključenost, depresijo, nezmožnost soočanja s svojo situacijo, samoobtoževanje, osamljenost. Zato smo v sodelovanju s Centrom za socialno delo pomoč ponudili starejšim, ki so se znašli v stiski. Zanje zagotavljamo mesečne nakupe hrane in subvencijo dostave kosila na dom. Trenutno prevzemamo skrb za 10 starostnikov.

Začenjamo z majhnimi koraki, tako kot pred leti s toplimi obroki za otroke. Trudimo se, da bi projekt Pomoč starejšim predstavili vsem, ki nam lahko s svojim prispevkom pomagajo, da pod svoje okrilje sprejmemo še več starostnikov, ki jim mesečni prihodek ne omogoča dostojnega življenja.

Projekt financiramo iz donacij posameznikov, sredstev z naslova 0,5-odstotka dohodnine in donacij Podjetij z nasmehom. Vzpostavljamo tudi sistem SMS-donacij, ki bodo namenjene izključno temu projektu. Tako bomo lahko pod svoje okrilje sprejeli še več starejših v stiski.

Nekaj zgodb dosedanjih prejemnikov naše pomoči:

Gospa, 82, živi sama, prejema pokojnino v višini 330,00 EUR, je v materialni stiski, včasih nima niti za hrano.
Gospod, 67, poročen, je v materialni stiski, z ženo imata nizki pokojnini, živita v najemniškem stanovanju, oba z zdravstvenimi težavami.
Gospa, 70, ima status invalida po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb, njen skrbnik je CSD, prejema družinsko pokojnino in razliko nadomestila za invalidnost.

Donirate lahko na sledeč način:

Iskrena hvala za vsako donacijo, dobro besedo ali poziv naprej.

Se želiš pridružiti?
Postani petkar

Petka za nasmeh v številkah

6

Let

600+

Petkarjev

48

Šol

700+

Otrok

300,000.00 EUR

Donacij