Pomoč staršem v stiski

9. april 2020

Petka za nasmeh in Inštitut 8. marec pomagata staršem, ki so se zaradi epidemije znašli v socialni stiski in ki jih je vlada v t. i. koronazakonu spregledala oziroma izpustila.

Gre za samostojne podjetnike oziroma podjetnice, ki so zaradi nege otrok zaposleni za polovični delovni čas; prekarne delavce in delavke, ki delo opravljajo po podjemnih in avtorskih pogodbah; študentske družine, kulturne delavce in delavke ter druge, ki so v času epidemije ostali brez dela in brez dohodkov.

Tako so v času izrednega stanja prepuščeni sami sebi. Še vedno pa morajo plačevati najemnino in druge bivanjske stroške ... Ter sebi in svojim družinam zagotoviti osnovne pogoje za preživetje.

Vsi starši, ki potrebujete pomoč, se javite na: info@petkazanasmeh.si.

Potrebujemo naslednje podatke:

 1. Višino vseh družinskih mesečnih prejemkov pred razglasitvijo epidemije in pričakovanih oziroma dejanskih prihodkov po razglasitvi:

  • plača
  • otroški dodatek
  • nadomestila
  • socialna pomoč (če jo prejemate)
  • preživnina
  • ostali prejemki in kateri
 2. Višino okvirnih stanovanjskih mesečnih stroškov družine (če gre za najemno stanovanje, tudi stroškov najemnine).

Vsi zahtevani podatki so nujni za začetek postopka. V nadaljevanju postopka se lahko zgodi, da vas bomo zaprosili za dokazila navedenih informacij. Vse prošnje bomo obravnavali diskretno, korektno in v najkrajšem možnem času ter v skladu z varovanjem osebnih podatkov. Pomagali bomo s plačilom položnic.

KAKO LAHKO POMAGAM?

Svojo donacijo nakažete na:

Iskrena hvala za vsako donacijo, dobro besedo ali poziv naprej.

Petka za nasmeh v številkah

10

Let

600+

Petkarjev

60

Šol

1000+

Otrok

750.000,00 EUR

Donacij