Študentom v stiski: ker vlada ne pomaga dovolj, pomagamo mi

21. april 2020

Petka za nasmeh in Inštitut 8. marec organizirata zbiranje sredstev za pomoč študentom, ki so se zaradi koronavirusa znašli v socialni stiski. Mnogi študenti so se pred pandemijo morali preživljati povsem sami. S študentskim delom so si plačevali najemnino, hrano, študijske potrebščine. Enkratna pomoč, ki jim jo namenja država, jim teh stroškov zagotovo ne bo v celoti pokrila. Zato vas naprošamo, da nam pomagate z zbiranjem donacij, da jim lahko skupaj pomagamo mi. Mnogi ste nam že pisali, da bi radi s svojim dodatkom pomagali drugim, zato še posebej pozivamo študente, ki svojega kriznega dodatka ne potrebujejo, da zanj zaprosijo in se odločijo, da ga donirajo Petki za nasmeh, ki bo lahko sredstva preusmerila in z njimi pomagala tistim, ki imajo premalo.

Vsi študenti, ki ste se znašli v stiski zaradi izpada prihodkov od dela in ste v zadnjih treh mesecih (od 1. 1. 2020 do 31. 3. 2020) preko študentskega dela zaslužili vsaj 225,00 eur (neto), lahko pišete na: info@petkazanasmeh.si.

Kaj potrebujemo:

Vsi zahtevani podatki so nujni za začetek postopka. V nadaljevanju vas bomo po potrebi zaprosili za dokazila navedenih informacij.

Vse prošnje bomo obravnavali diskretno, korektno in v najkrajšem možnem času ter v skladu z varovanjem osebnih podatkov. Pomagali bomo s plačilom položnic (ali bonov za nakup hrane).

KAKO LAHKO POMAGAM?

Svojo donacijo nakažete na:

Iskrena hvala za vsako donacijo, dobro besedo ali poziv naprej.

Petka za nasmeh v številkah

8

Let

600+

Petkarjev

60

Šol

1000+

Otrok

500.000,00 EUR

Donacij