Projekt Širimo nasmehe, ne okužbe zaključen!

2. julij 2021

Po preklicu epidemije zaključujemo projekt Širimo nasmehe, ne okužbe, v okviru katerega smo nudili pomoč starejšim in drugim, ki bi jim okužba s koronavirusom lahko povzročila resne zdravstvene težave, predvsem pri nakupu in dostavljanju osnovnih živil in potrebščin.

V času od marca 2020 je okoli 70 prostovoljcev več kot 70 posameznikom in posameznicam ter družinam pomagalo več kot 700-krat. Z večino uporabnikov smo se dogovorili za redno obiskovanje. Seveda tistih uporabnikov, ki kljub preklicu epidemije potrebujejo našo pomoč, ne bomo pustili na cedilu. Zato smo v okviru individualnih dogovorov z nekaterimi od prostovoljcev pomoč tem starostnikom in starostnicam podaljšali.

Nekatera poznanstva so se skozi tedne in mesece prelevila v prijateljstva, ki presegajo osnovne okvire projekta. Gospo, za katero smo skrbeli skoraj od začetka epidemije, zdaj obiskujemo v domu za starejše. Povezali smo nekaj sosedov, ki se pred epidemijo niso poznali, zdaj pa pripadniki mlajših generacij redno obiskujejo svoje starejše sostanovalce – prava definicija medgeneracijskega in skupnostnega delovanja. Nekaterim uporabnikom smo pomagali pri selitvah, druge smo vozili na zdravniške preglede, s tretjimi smo hodili na sprehode.

Čeprav je naše poslanstvo pomoč ljudem v stiski, hkrati tudi upamo, da nam naslednji meseci ne bodo prinesli novih valov epidemije in novih delnih ali popolnih zaprtij javnega življenja. Če pa se bo kaj takšnega kljub vsemu zgodilo in bomo prepoznali ponovno potrebo po zagonu projekta, bomo seveda poskrbeli za tiste, ki bodo potrebovali našo pomoč.

Zaenkrat pa kličemo vsem, ki ste nam v tem času pomagali, nas podpirali in nam sledili, predvsem našim prostovoljkam in prostovoljcem: najlepša hvala, da smo skupaj širili nasmehe, ne okužbe!

Petka za nasmeh v številkah

11

Let

600+

Petkarjev

60

Šol

1000+

Otrok

750.000,00 EUR

Donacij