Šolsko leto 2021/2022

7. julij 2022

Pred nekaj dnevi se je zaključilo šolsko leto 2021/2022. Po plačilu junijskih stroškov, ki ga že tradicionalno opravimo v juliju, bomo tudi mi potegnili črto pod tem letom. Preden pa se tudi za nas začnejo počitnice, preglejmo še delovanje Petke za nasmeh v tem letu.

V letošnjem šolskem letu smo vsak mesec skrbeli za več kot 200 otrok z več kot 25 osnovnih šol, enega nogometnega in enega plezalnega kluba. Ob tem v sodelovanju z Društvom za nenasilno komunikacijo in inštitutom ISA ter Inštitutom za družinsko terapijo omogočamo psihosocialno pomoč otrokom in mladostnikom, ki so se znašli v hudi psihološki stiski. Več o pomoči otrokom lahko preberete na povezavi.

Kot že nekaj let bomo v dogovoru s šolami opravili nakup delovnih zvezkov, šolskih potrebščin in drugih pripomočkov za učence, za katere skrbimo čez leto. Za ta namen nameravamo tudi letos zagotoviti približno 10.000 €.

Tudi letos smo ohranili možnost doniranja prek SMS-sporočil s ključno besedo JESEN5. Sredstva, zbrana na ta način, so poleg drugih donacij namenjena pomoči starejšim, v okviru katere zanje zagotavljamo mesečne nakupe hrane. V prvi polovici leta smo skrbeli za 15 starostnikov oziroma parov.

Pod posebnim namenom Za azilni dom še vedno zbiramo sredstva za pomoč otrokom in mladostnikom, ki bivajo v azilnem domu in integracijski hiši. V preteklem šolskem letu smo za njihove dejavnosti in izlete namenili nekaj več kot 2.000 €.

Ob koncu koledarskega leta smo ponovno pripravili Petkin koledar. Decembra smo v zameno za simbolično »petko« med vas raznosili, razdelili in razposlali več kot 600 koledarjev. Kmalu bomo začeli s pripravo koledarja za leto 2023.

Tudi v letošnjem šolskem letu smo v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem pomagali študentom te univerze. Seveda se s pomočjo študentom še vedno odzivamo tudi na individualne stiske te populacije.

Vsesplošna draginja, ki smo ji priča v zadnjem času, je prizadela marsikaterega posameznika in posameznico oziroma družino. Takšnim smo v zadnjem šolskem letu namenili več kot 5.000 €, v sodelovanju z Delavsko svetovalnico pa smo njihovim uporabnikom in uporabnicam v socialni stiski namenili več kot 3.000 €.

Še nekaj besed o prejetih sredstvih. Petkarjev nas je trenutno okoli 600. V letošnjem šolskem letu smo skupaj porabili 70.000 €. Na naš račun je prispelo okoli 66.000 € donacij s strani Petkarjev in Petkark ter številnih Podjetij z nasmehom, ki prav tako podpirajo naše delovanje.

Za nami je že dobrih 9 let delovanja. Skupaj smo pomagali že več kot 1.100 otrokom in zbrali več kot 500.000 € za pomoč otrokom in drugim ljudem v stiski.

Naša družina Petkarjev in Petkark vsa ta leta ostaja temelj našega delovanja. Zato jim ob koncu šolskega leta ponovno namenjamo iskreno zahvalo v imenu celotne ekipe, predvsem pa v imenu vseh otrok, družin, starejših in drugih, ki so se znašli v stiski - z vašo pomočjo jim lahko vsaj deloma polepšamo življenje.

Želimo vam nasmejano, prijetno in brezskrbno poletje.

Petka za nasmeh v številkah

11

Let

600+

Petkarjev

60

Šol

1000+

Otrok

750.000,00 EUR

Donacij